Waarheen reis je?

Overal! Afstand is geen probleem. Ik hou van reizen en zou je volgen tot aan het eind van de wereld om je huwelijk te mogen fotograferen.

Hoelang duurt een huwelijksreportage?

Een reportage van een volledige huwelijksdag begint al bij de voorbereidingen van de bruid en bruidegom (kapper, make-up ...) tot het einde van de dag. Meestal blijf ik tot een klein uurtje na de openingsdans zodat ik ook de eerste danspassen van de gasten kan vastleggen.

Ik ben dus de gehele dag beschikbaar om toch maar al die mooie momenten te kunnen vastleggen. Gemiddeld 14 uur en soms tot 16 uur per dag is geen uitzondering. Ik hou van huwelijksfotografie, dus waarom zou ik weg gaan?

Bied je ook extra diensten aan?

Natuurlijk! Vraag gerust naar opties zoals ‘Loveshoot’, 'Pre-wedding shoot', ‘Trash The Dress’, ‘The Morning After’, ...

Kan je ook albums of prints maken voor ons?

Ja - uiteraard bied ik ook een waaier van absoluut prachtige met de hand gebonden albums aan. Wat is er mooier dan als pas getrouwd koppel een prachtig album mee naar huis te nemen en dit trots aan familie en vrienden te tonen. Daarnaast kan je ook kiezen voor afdrukken op canvas of di-bond en dergelijke. Daar het aanbod dermate uitgebreid is neem je best daarvoor contact op. Je kan ook altijd later voor een album kiezen wanneer je maar wilt.

Is er een limiet op het aantal genomen foto's?

Er zijn geen limieten in het aantal foto’s. Hoe langer ik bij jullie ben, hoe meer foto's je uiteindelijk zal ontvangen.

Hoeveel en wanneer kunnen we de foto verwachten?

Je mag rekenen op ongeveer 500 à 1000 prachtige foto’s. Beter dat dan duizenden middelmatige foto's. Na de grote dag moet het eigenlijke werk voor mij nog beginnen.  Gemiddeld duurt dit een 4-tal weken. Een paar dagen na jullie huwelijk mogen jullie al enkele teaser-foto's verwachten. Alle foto’s worden op een usb stick in een mooi doosje afgeleverd.  De foto’s zullen ook online beschikbaar zijn op een eigen fotowebsite zodat je deze makkelijk kan downloaden en delen via social media.

We hebben ook albums besteld; wanneer mogen we die verwachten en kunnen we er ook in meebeslissen?

Ik maak een voorontwerp van het album met een selectie van foto's die volgens mij het best jullie verhaal van die dag weergeven. Dan stuur ik een link naar jullie om dit te bekijken en jullie goedkeuring te vragen en waar nodig aanpassingen te doen. Eens goedgekeurd worden de albums door een professionele firma volledig met de hand samengesteld en reeds na een 3-tal weken zijn deze klaar en kom ik die jullie persoonlijk overhandigen en kunnen we nog eens samen nagenieten van jullie prachtige dag.

Heb je ook een voorbeeld van fotoshoots?

Jazeker. Check gewoon even mijn portfolio of mijn blog.

Worden alle foto's professioneel bewerkt?

Vast en zeker. Ik corrigeer waar nodig de belichting en kleur van de foto’s en gebruik daarvoor alleen professionele apparatuur en software. Ik probeer wel weg te blijven van allerlei speciale effecten en zaken die vandaag in de mode zijn maar binnen een aantal jaren niet zo mooi meer zijn om op terug te kijken. Ik wil gewoon een mooi tijdloos verhaal neerzetten met mijn foto's.

Mogen we alle foto's afdrukken en verspreiden?

Ja - ik behoud het eigendomsrecht maar je mag je foto’s (die trouwens geen watermerk hebben) verspreiden en afdrukken zolang het niet voor commerciële doeleinden is.

Doe je ook groepsportretten en familieportretten?

Zolang ze maar creatief zijn! Uiteraard doe ik naast de spontane foto's ook de meer formele groepsfoto's, al was het maar om de ouders tevreden te houden :-) .

Mogen familie en vrienden ook foto's maken gedurende de gebeurtenis?

Dat mag zeker! Maar niet met mijn materiaal. Laat hen gewoon ook even weten dat jullie een betalende fotograaf ingehuurd hebben en dat ze even moeten opletten om niet in de weg te lopen.

We hebben zelf een idee voor een huwelijksfoto. Kan je deze maken?

Perfect, een creatief koppel ! Hebben jullie zelf ergens een idee voor een foto gezien? Email me deze gerust zodat ik kan checken wat de mogelijkheden zijn.

Ok, wij willen je als onze huwelijksfotograaf of portretfotograaf! Hoe boeken we je?

Heel gemakkelijk! Contacteer me zodat je kan checken of ik beschikbaar ben, en eens we samen een datum en gewenste diensten vastgelegd hebben, kunnen we de betalingsvoorwaarden en kennismakingsgesprek afhandelen.

Hoe en wanneer dient er betaald te worden?

Na het kennismakingsgesprek vragen we 1/3 van het totale bedrag als voorschot. Eens dit betaald, wordt jullie (huwelijks)datum definitief vastgelegd. Na het huwelijk of de fotoshoot en de oplevering van de foto's maken we een factuur op die naar jullie verzonden wordt. Binnen de 30 dagen na jullie huwellijksdag dient deze factuur te worden voldaan.

Wat als je camera of lens defect is?

No panikare! Ik heb steeds meerdere professionele camera's en lenzen bij me. Om nog maar te zwijgen van de talloze geheugenkaartjes en batterijen.

Ben je een professionele fotograaf?

Ja, ik doe fotografie in bijberoep en werk uitsluitend met professionele apparatuur en legale software. Ik doe dit nu al zo'n twee jaar, alhoewel ik als hobby al veel langer fotografeer dan dat het mijn professionele bezigheid is. Ik heb al ontelbare uren van studie omtrent bepaalde fotografietechnieken en poses doorgebracht, en ik ken mijn camera's nu van binnen en van buiten. Jullie kunnen gerust volledig vertrouwen op mijn kunnen, en ik beloof je dat het eindresultaat schitterend zal zijn! Het is gewoon mijn passie en dat zie je in mijn foto's. Ik geef mezelf steeds 200% bij iedere fotoshoot en geniet nog altijd van elk moment.

Wat is je fotografiestijl?

Alhoewel ik probeer er een open, creatieve en moderne stijl op na te houden, is dat eigenlijk moeilijk te zeggen! Het is een totaalmix van diverse stijlen. Op die manier kan ik de ruwe emoties van gelijk welk moment vangen op een tijdloze manier.. Als ik de foto's editeer probeer ik die zo natuurlijk, kleurvol en sprankelend mogelijk te houden zodat ze binnen enkele jaren nog altijd de moeite van het bekijken waard zijn, onafhankelijk van de regerende modetrends in de fotografie.

Ondanks dat ik jullie tijdens een fotoshoot probeer te leiden zal er geen stijve pose aan te pas komen. Ik hou van plezier maken en draag er zorg voor dat jullie ontspannen zijn en genieten van elk moment, net als ik!

Ik voel me niet echt op mijn gemak voor een camera. Hoe kan ik me ontspannen?

Plezier maken is mijn levensmotto, dus hou je vast voor grappen en veel gelach! Maar het kan inderdaad oncomfortabel zijn bij het begin van een shoot, wat eigenlijk normaal is (zelfs ik ben nerveus als ik eens aan de andere kant van de camera sta), maar ik verzeker je dat dit heel snel verdwijnt eens we bezig zijn met de fotoshoot. Om jezelf te verliezen in de shoot haal ik mijn truukendoos boven en leid ik je naar de meest flatterende poses doorheen de shoot. Ik probeer ontspannen te fotograferen en tegelijk plezier te maken en dit over te dragen op jullie zodat we al lachend en dollend tot de mooiste foto's kunnen komen en jullie kunnen laten schitteren.